Vision Balans

Skyll inte på mig – jag är arbetslös

 

 

 

Nej, jag tycker inte heller om när vi medborgare delas in i närande och tärande. Jag tycker inte att man ska tala i termer av vi och dom, men det var faktiskt dom som började.

 

Eftersom jag är arbetslös har jag inte råd att ha bil. Några längre resor är det förresten inte tal om med vare sig bil, flyg eller annat transportmedel. Därför bidrar jag inte till att öka koldioxidutsläppen i samma utsträckning som det stora flertalet av mina landsmän.

 

Min konsumtion är reducerad till det allra nödvändigaste. Saker som kläder och elektronik har jag i stort sett aldrig råd att köpa.

Dessa varor tillverkas som bekant huvudsakligen i länder långt borta utan hänsyn till vare sig människor eller miljö.

Behöver hushållet kläder eller annat införskaffas detta second hand.

Veckosluten har en tendens att präglas av umgänge med nära och kära då ekonomin inte tillåter utflykter till närliggande köpcentra eller hemmafixarbutiker.

 

Som stående utanför den svenska produktionen kan jag inte heller ta åt mig äran av vår tillverkning av bensinslukande bilar eller avancerade vapensystem.

Vår export av dessa varor är jag inte heller delaktig i vare sig den sker till diktaturer eller demokratier.

Utöver detta har jag inte ens möjligheten att väga kissblöjor åt Carema, servera folk skräpmat eller sälja diverse abonnemang över telefon.

 

På den ständigt krympande ersättningen jag erhåller från vårt försäkringssystem betalar jag högre skatt än de som lönearbetar.

Naturligtvis är jag heltidssysselsatt i åtgärder och genom sökande av diverse arbeten jag inte kan få. Härmed genererar jag arbetstillfällen åt såväl

handläggare och coacher som rekryterare och allehanda sysselsättare.

 

För att bibehålla stabiliteten i vårt lands ekonomi är jag som arbetslös det främsta, för att inte säga det enda, redskapet att bekämpa inflationen med.

Det är inte utan stolthet jag är en del av konjunkturinstitutets nödvändiga arbetslöshet. Denna jämnviktsarbetslöshet bestämdes 2011 till 6,5 % av den arbetsföra befolkningen och anses nödvändig av såväl allianspolitiker som socialdemokrater och fackpampar.

Som ni förstår drar jag ett tungt lass för att Borgs finanser ska vara i balans.

 

Inte nog med att mitt ekologiska fotavtryck är mindre än de flesta andras, jag fyller dessutom en viktig funktion inom rådande nationalekonomisk teori!

Men som sagt, man ska inte tala om vi och dom.

 

 

Lämna en kommentar